ETT DREAM TEAM 

Det är mycket troligt att ni kommer att känna er som vi har känt varandra i en evighet. För mig är teamkänslan viktig, och jag lägger ner mycket energi på att skapa en avslappnad atmosfär både vid vårt personliga möte och under hela fotograferingsprocessen på er stora dag. Jag ser även våra fotostunder tillsammans som en fristad där ni kan fördjupa er i er kärleksbubbla och verkligen njuta av att vara bara ni i stunden, vilket lätt kan glömmas bort i all stress och noggrann planering. 

 Förberedelser och fotoplatser

När ni väljer mig som er fotograf, sätter jag igång med mina förberedelser för att säkerställa att era bilder från ert bröllop blir magiska. Det inkluderar att noggrant utforska vigselplatsen samt lokalen för att hitta de bästa ljuset och den perfekta miljön.Dessutom skickar jag er ett formulär där ni kan dela er vision inför bröllopet och en lista på de viktigaste bilderna som ni önskar dokumentera. På så sätt kan jag vara säker på att jag har fullständig koll på era önskemål och kan på så sätt leverera bilder som ni kommer att älska. I've got you! 

Jag förstår att ni befinner er mitt i en tid av många val, vilket kan göra att allt känns lite rörigt och oklart. Men jag vill försäkra er om att när det kommer till val av fotograf och erfarenhet av att dokumentera bröllop, kan ni känna er trygga. Då jag fotograferat ett antal bröllop under åren har jag samlat på mig en del tips och knep längs vägen, är jag här för att dela med mig av min kunskap och stötta er inför er bröllopsdag. Det vill säga, från det allra första mejlet till leveransen av era bröllopsbilder, kommer jag vara en stabil och pålitlig punkt för er. 


AUGUSTA & THOMMY
Vi är så glada att vi valde Louise till att föreviga vår hittills viktigaste dag i livet. Hon var väldigt in lyssnande på våra önskemål och det kändes tryggt hela vägen. Att vi gjorde en provfotografering några månader innan var väldigt tacksamt, då vi både fick lära känna Louise men även hur vi fungerade framför kameran. Tusen tack för ett fantastiskt jobb! 
brudpar vid brygga

Hur boka man? 


Första steget är att kontakta mig via formuläret nedanför, sen hör jag av mig så fort jag kan. När du bokar ett bröllopspaket hos mig kan ni välja på fyra olika paketförslag.En provfotografering ingår i alla paket förutom mitt minsta paket: Fair, men går att köpa till om ni så önskar det. En provfotografering innebär en möjlighet för oss att lära känna varandra och att ni ska få testa på att stå framför kameran. När provfotograferingen är gjord skickar jag ett urval med 20 bilder. Ni väljer sedan själva ut era favoritbilder (10 ingår), men önskar man köpa till fler går det givetvis bra! 

Även bröllopsbilderna levereras inom en vecka och en tjuvkik skickas till er mejl ca 3 dagar efter bröllopet. Er förstoring och album (om ni valt detta) skickas hem på posten tillsammans med de högupplösta bilderna som ni får på ett USB- minne. 

Så går det till:

 1. Ni kontaktar mig via formuläret nedanför, yay! 

 2. Jag hör av mig så fort jag kan!

 3. Vi bokar in en träff (alt. digitalt möte) för ett "lära-känna-samtal".  För mig är det viktigt att ni känner att ni klickar med mig eftersom vi kommer spendera några timmar ihop under er bröllopsdag, men även inför. 

 4.  Ni går hem förhoppningvis med en bra känsla och bestämmer er för boka mig, då håller jag detta datum åt er. Men för att hålla detta datum åt er tar jag ut en bokningsavgift på 50% . Betalningen av bokningsavgiften betalas i samband med signering av avtal för hela bröllopsbokningen. Ni betalar sedan resterande 50% veckan innan bröllopet. 

 5. Vi bokar in en dag för en parfotografering (gäller ej paketet fair)

 6. Jag skickar ut lite frågor till er att svara på i lugn och ro så att jag har all info jag behöver inför ert bröllop. 

 7. Bröllopet är äntligen häääär! Jag fotograferar alla era stora och små ögonblick och ni bara ser till att njuuuuta av er dag! 

 8. Jag redigerar bilderna och en tjuvkika skickas via ett webbgalleri ca 3 dagar efter bröllopet. Därefter leveras bilderna webupplösta via ert personliga webbgalleri och de högupplösta bilderna sparas på ett USB-minne som skickas hem på posten. 

Är något oklart och du har fler frågor angående hur det funkar att boka en bröllopsfotografering hos mig? Då är jag bara ett mejl bort! 

HANNE & ERIK 

Vi är så glada att vi hade dig som fotograf på vårt bröllop. Du bemötte oss på ett professionellt och vänligt sätt, vilket gjorde oss bekväma såväl innan, på och efter bröllopet. Du gav oss instruktioner för hur vi skulle posera men lyssnade samtidigt in våra synpunkter. Du kändes så förberedd när vi träffades på bröllopsdagen och hade ideèr på vart vi skulle fotas osv. Vi är glada att vi hade ett videomöte innan själva bröllopet, på så sätt kändes det som att vi redan kände varandra när det var dags att fotograferas och vi kände oss snabbt bekväma i ditt sällskap.  Vi är så imponerade av själva leveransen. Hur allt var förpackat osv, det var så fint!  Men som sagt, vi är mer än nöjda över att vi hittade och anlitade dig! 


Bröllopsfotografering

Vad kostar en bröllopsfotografering och vad ingår?

När det kommer till bröllop väljer ni  hur många timmar ni vill att jag är på plats och fota. Minimum antal timmar ni kan boka mig är på 3 timmar. Skulle ni komma på att ni behöver fler timmar efter ni bokat ett paket, så går det givetvis att lägga till i efterhand. Kostnad för tillägg av tid är 2500 kr/ timme. 

PSSST... Det går givetvis att köpa till album även i paket Fair, Good & Very good. När ni köper album väljer vi ut bilder i via ett digitalt möte. Ni väljer era bästa bilder och jag skapar ert album! Snabbt, smidigt och enkelt! 

I samband med bröllopsbokningen betalas 50% i en bokningsfaktura. Denna summa garanterar ert datum och dras av på slutfakturan som betalas någon vecka innan bröllopsdagen. Bildleveransen sker 1 vecka efter bröllopet. Ni har rätt att ångra er bokning inom 14 dagar enligt ångerrätten och få full återbetalning av bokningsavgift, därefter är bokningen bindande och inte återbetalningsbar. 

Reseersättning tillkommer med 40 kr/mil (eller biljettpris) utanför Eksjö kommun, samt eventuell kostnad för boende om övernattning krävs. Reseersättningen är exklusive moms. 

Priserna gäller för 2023/2024. Innehar F-skatt och priserna för de olika paketen är inkl. moms

Paket Fair

10.300 kr

 • Porträttbilder, vigsel och riskastning


 • 3 timmars fotografering

 • 100-150 högupplösta digitala bildfiler

 • 1 förstoring 30x40 i Fine art print 

 •  

Paket Good

15.700 kr

 • Det mest populära alternativet bland mina brudpar, är detta paketet! 

 • Ex. förberedelser, first look, porträtt, vigsel, riskastning, familje-/gruppbilder och mingel


 • 5 timmars fotografering

 • 150-400 högupplösta digitala bildfiler

 • Provfotografering

 • 1 förstoring 30x40 i Fine art print

 • 1 bröllopsguide som hjälper er med er planering

Paket Very good

24.400 kr

 • Här dokumenteras dessa magiska stunder: förberedelser, first look, porträtt, vigsel, riskastning, mingel, familje-/gruppbilder, dukning, middag samt golden hour porträtt på er i solnedgången.


 • 8 timmars fotografering

 • 300-700 högupplösta digitala bildfiler

 • Provfotografering

 • 1 förstoring 30x40 i Fine art print  

 • 1 album 20x20 

 • 1 bröllopsguide som hjälper er med er planering

Paket Excellent

30.000 kr

 • Ni är brudparet som inte vill göra avkall på något viktig moment, utan vill ha med allt allt allt. Eftersom detta är hittills ert livs bästa och största dag som par och vill komma ihåg varenda liten detalj från början till slut. BONUS: 10 minuter video med highlights från er dag!


 • 12 timmars fotografering

 • 500-1000 högupplösta digitala bildfiler

 • Provfotografering

 • 1 förstoring 30x40 i Fine art print

 • 1 album 20x20

 • 1 bröllopsguide som hjälper er med er planering

 • 10 minuters video på highlights från er dag

JOHANNA & ROBERT 

Vi är jättenöjda med att vi valde Louise som vår bröllopsfotograf. Allt har fungerat klockrent från början till slut. Bra bemötande, personligt, enkelt, men samtidigt proffsigt. Vi tyckte det var bra med en provfotografering några veckor innan vigseln. Då kunde vi träna på de olika momenten inför den stora dagen. Det blev verkligen fina bilder på dagens alla moment, både stora och små ögonblick. Vi rekommenderar verkligen Louise!

Extra tillval bröllop

Behöver du köpa till extra fototimmar? Eller vill du köpa ett album till mamma och pappa med bilder från dagen, som ett tack för allt de ställt upp med inför bröllopet?

 • Extra timmar: 2000 kr/h

 • Album/fotoböcker fr.1500 kr

 • Förstoringar fr. 295 krFrågor & Svar Bröllop


Hur och när levereras bilderna? 

Bilderna levereras via ett digitalt urvalsgalleri. Dessa bilder är endast för ditt urval och får inte sparas ner eller användas utanför sidan. När du valt bilder får du använda bilderna fritt! Leveranstiden för bilderna är 1 vecka. Jag hör av mig när det är dags för dig att göra ett urval. 


Hur får jag använda bilderna efter leverans? 

 I din fotografering ingår användning för privat bruk, detta innebär att du får använda dina bilder fritt för framkallning och användning på internet. Vid publicering får du gärna skriva Foto: Louise Butler, och ingen redigering/filter på bilderna. Om du behöver beskära bilden med Instagrams format är det inga problem! Jag rekommenderar labbet Qpix för egna framkallningar, men jag hjälper dig gärna också från mitt favoritlabb!

Kan jag ångra en bokning? 

Ni har rätt att ångra er bokning inom 14 dagar enligt ångerrätten och få full återbetalning av bokningsavgift, därefter är bokningen bindande och inte återbetalningsbar. 

Vad händer om fotografen blir sjuk på bröllopsdagen? 

Om det tyvärr blir så att jag blir sjuk på er bröllopsdag har jag en stort nätverk av professionella fotografer som står standby och kan hoppa in och fotar er. Ni står alltså INTE utan fotograf då utan jag löser detta. 

Vad händer om det regnar/ ett riktigt oväder? 

Vid en familje/parfotografering så bokar vi om till en annan dag om det skulle bli riktigt dåligt väder. När det kommer till bröllop, behöver det inte betyda att det blir dåliga bilder! Nej! Utan då har jag med mig fina genomskinliga paraplyer ni kan använda, samt en vattenavstötande filt så att era fina skor och kläder inte blir smutsiga! 

Hur många timmar brukar man behöva en fotograf under ett bröllop?  

Det är ju väldigt olika från brudpar till brudpar. Men vanligtvis brukar brudparen behöva runt 8-10 timmar för att täcka alla moment som de vill ha dokumenterat. Om man inte behöver så många timmar så är det okej såklart att boka färre, och skulle ni komma på att vi behöver fler så går det lägga till i efterhand och betala för extra timmar vid bildleveransen. 

En regel är att ju större bröllop och längre fotolista på vad ni önskar att ha fotograferat, desto fler timmar krävs. 


Frågor & Svar Bröllop


Betalar man en bokningsavgift ? Hur mycket i så fall?  

Ja men precis det gör man. I samband med bröllopsbokningen betalas 50% i en bokningsfaktura. Denna summa garanterar ert datum och dras av på slutfakturan som betalas någon vecka innan bröllopsdagen.


Varför få vi inte lägga på ett Instagram filter på bilderna?  

Jag förstår din fråga! När jag fotograferar behöver bilderna genomgå en redigering från sitt Raw-format. Där lägger jag till min personliga stil på bilderna, så att det ska bli en enhetlig och vacker känsla som håller länge. Filter och extra redigering kan dessvärre påverka kvaliteten, och också ta bort den noggranna redigering som jag gör utifrån ljus och fotoplats. Därför är det inte tillåtet att använda filter/egen redigering efteråt, men önskar du t.ex. någon svartvit version av din bild, tveka inte att skriva så ordnar jag det! 

Vill du sitta med vid bordet under bröllopet?  

Åh, så himla gulligt av er att föreslå det, jag uppskattar det verkligen! När jag fotograferar bröllop behöver jag resa på mig ofta, och vara beredd på ögonblick som är viktiga. Detta gör att jag är en ganska dålig bordspartner ;). Så jag har valt att inte sitta med vid bordet och istället ha fullt fokus på att föreviga er underbara middag istället. Så har ni ett rum i anslutning till middagslokalen, eller något litet hörn där jag inte syns, vore det perfekt. Jag ser så fram emot att föreviga er stora dag! 

Kan vår kompis ta lite bilder med sin kamera när du fotar? Hen är hobbyfotograf!

Så roligt! Jag hade gärna haft med hen på fotograferingen, men det brukar bli distraherande för både mig och er. Hen får gärna ansluta efter vår fotografering när jag förbereder inför vigseln, om ni önskar ta några bilder då. Jag kan lova att jag kommer föreviga alla viktiga ögonblick, så ni kan känna er helt trygga i att "bara" ha med mig. 

Kan jag få tillgång till alla bilder, även de som inte finns med på USB-minnet? 

Efter fotograferingen genomgår bilderna en kontroll, det vill säga att jag sållar bort dem som inte håller måttet såsom dubbletter, ni blinkar eller tekniskt dåliga. Jag lägger ner mycket kärlek på att färdigställa dessa filer åt mina kunder, så de matchar, ljus, fotoplats och känsla på bästa sätt. Av denna anledning finns det ingen möjlighet att ta del av alla bilder, men jag kan garantera att ni får de bästa bilderna ifrån er dag. 

Går det att göra något åt priset? 

Jag förstår din fråga! Det kan kännas som en stor investering att gå till en fotograf, och kostnaden beror på att det är så mycket tid och utgifter som inte riktigt syns utåt. För mig är det otroligt viktigt att använda mig av professionell utrustning som ger bra förutsättningar för våra bilder, ha ordentlig backup av hårddiskar och snabba minneskort så att jag inte missar några viktiga ögonblick. Mina priser är anpassade efter att matcha dessa viktiga delar, och därmed går det inte att göra något åt priset. Du är varmt välkommen att återkomma om du har fler frågor! 


Kontakta mig/Bokningsförfrågan

Ska ni gifta er? Stort grattis, det hade varit en ära att få fånga er stora dag!
Namn E-post Mobilnummer Adress Meddelande
Vi är intresserade av detta paket:
Fair
Good
Very good
Excellent
Jag accepterar GDPR och lagring av dina personuppgifter och integritetspolicyn Skicka in